טיפים לאריזה לקראת שיפוץ הבית

שיפוץ הבית כולו או חלק ממנו הוא חוויה מורכבת: מצד אחד השיפוץ בדרך כלל מתבצע למטרה חיובית, של התחדשות הבית או התרחבותו, ומצד שני מדובר בתהליך שיכול להיות ארוך, רועש ובעיקר מאוד מלוכלך. אם החלטתם שאתם מוכנים "לסבול" למשך זמן מה את אי הנוחות הכרוכה בשיפוץ על מנת ליהנות בסופו של דבר ממראה חדש ורענן לבית שלכם, יש כמה דברים שתוכלו לעשות כהכנה על מנת להקל על עצמכם. אחד הדברים שתוכלו לעשות הוא לארוז את הרכוש שנמצא באיזור השיפוצים המיועד – ולהלן מספר טיפים שיסייעו לכם במלאכה.

אריזה לקראת שיפוץ הבית

להעביר את מה שאפשר

אם השיפוץ מתבצע בחדר מסוים בבית, תוכלו לארוז את כל החפצים שנמצאים בחדר זה ולהעבירם באופן זמני לחדר אחר. אם השיפוץ מתבצע בכל הבית, לעיתים כדאי אף לשקול להוציא את הרכוש החוצה, אל מחסן ייעודי שיישכר למטרה זו באופן זמני.

טיפים:

  • יש לכם חפצים יקרי ערך, כגון תכשיטים? לעולם אל תשאירו אותם בבית כאשר מסתובבים בו אנשים זרים, אלא הפקידו אותם בבתים של אנשים שאתם יכולים לסמוך עליהם.
  • כלי מטבח, צלחות וכוסות, מומלץ לעטוף ביריעות ניילון בועות ולהכניסם לארגז קרטון. אפשר גם לצרף בגדים, כגון בגדים או מגבות, בין השכבות.
  • בגדים אפשר גם לארוז בתוך שקית ולהכניס לארגזי פלסטיק או ארגזי קרטון סגורים היטב. חשוב למנוע חדירה של אבק, מים או חומרי בנייה אל תוך הארגזים, שכן הם יכולים להרוס את הבד.
  • ככל שהארגזים מצטברים יהיה קשה יותר לאתר מביניהם ארגז ספציפי, ולכן הקדימו תרופה למכה וכתבו מראש את תכולת כל ארגז על לפחות שלוש מדפנותיו, יחד עם סימון שמפנה אל הדופן העליונה, כגון חץ.

מה שאי אפשר להעביר

יש פריטי רכוש מסוימים שאי אפשר להעביר בקלות, כגון רהיטים או מכשירי חשמל. מאידך, חשוב להגן עליהם מפני השיפוץ, שכן ללא הגנה מתאימה הם יכולים להתלכלך (מה שיצריך, למשל, ניקוי ספות יסודי על ידי חברת ניקיון מקצועית) ואפילו להינזק באופן שאינו בר תיקון (מה שעלול לייקר מאוד את עלות השיפוץ אם מוסיפים גם רכישה מחדש של שורת מכשירי חשמל).

טיפים:

  • רהיטים: כדאי לעטוף בניילון בועות או ביריעות ניילון רגילות, ורצוי לפחות בשתי שכבות אם לא יותר על מנת למנוע חדירת מים או לכלוך ופגיעות מחפצים אחרים.
  • ארונות שצמודים לקיר ולא ניתן לפרק יש לאטום בסרט דביק על מנת למנוע כניסת לכלוך בין חריצי הדלתות, ובמידת האפשר לכסות אותם ביריעות ניילון.
  • מכשירי חשמל קלים וניידים מומלץ להוציא מן הבית או להעביר לחדר אחר, אבל מכשירים כבדים ולא ניידים מומלץ לאטום בעזרת ניילון נצמד על מנת למנוע חדירת לחות לתוכם.

וטיפ אחרון:

אל תחכו עם האריזה לשעות האחרונות שלפני השיפוץ. ככל שתקדימו להתחיל באריזת הרכוש לתוך קופסאות ו/או בכיסוי יתר הרכוש בניילון, כך תימנעו מלחצים מיותרים.

גלילה לראש העמוד